HDKT EN CLINICLOWNS BLIJ MET GIFT VAN QUTEC TECHNISCH INTERMEDIAIR.

Volgens traditie hebben we ook dit jaar, in plaats van kerstattenties, een donatie aan een goed doel gedaan. Onze keuze is dit jaar op twee organisaties gevallen die we van dichtbij kennen: CliniClowns en de Stichting Honderdduizend Keer een Tientje (HDKT).

De Stichting HDKT wil Honderd-Duizend-keer-een-Tientje – 1 miljoen euro – voor voorlichting over en onderzoek naar Sarcomen bijeen halen. Sarcomen zijn zeldzame, zeer agressieve en kwaadaardige tumoren die lastig of zelfs onmogelijk te zijn genezen. Jaarlijks wordt er in Nederland bij circa 1000 patiënten een sarcoom geconstateerd en onderzoek staat nog in een pril stadium. Stichting HDKT heeft daarom het initiatief genomen om door middel van donaties en acties geld te generen voor onderzoek. HDKT werkt samen met het Radboud Oncologie Fonds en de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

De CliniClowns zijn actief in 104 grotere ziekenhuizen in Nederland waar niet de clown, maar het kind centraal staat. In plaats van te kijken naar beperkingen en onmogelijkheden, wordt gekeken naar wat kinderen wel kunnen én ook belangrijk: waar ze behoefte aan hebben. In kleine ziekenhuizen, waar geen CliniClowns zijn, is een CliniClownkoffer; een grote speelkoffer met diverse lades waarin iets leuks te vinden is. Daarnaast ontmoeten de clowns de kinderen thuis, in zorginstellingen, kinderdagverblijven, behandelcentra en op scholen.

Vrijdag 6 januari 2017 kwamen twee bestuursleden van HDKT, Leon Vliegen en Thomas Povel, en ambassadeur van CliniClowns, Ben Bouwhuis, bij ons op bezoek om de kerstattentie-cheque in ontvangst te nemen. Deze werd overhandigd door onze projectmanager Bruno Thuis. Wij wensen beide organisaties veel succes bij het fantastische werk dat zij doen!

 

Wilt u meer weten en/of doneren aan HDKT? Klik hier: www.hdkt.nl

Voor meer informatie over CliniClowns, klik hier: www.cliniclowns.nl

FUNCTIEOMSCHRIJVING
FUNCTIE-EISEN