QUTEC BREIDT DIENSTEN IN DE TECHNISCHE DIENSTVERLENING AANZIENLIJK UIT

Qutec breidt diensten in de Technische Dienstverlening aanzienlijk uit

In verband met groei breidt Qutec Technisch Intermediair sinds januari 2017 haar diensten uit met flexmogelijkheden in de techniek. Naast de vertrouwde langere termijn detacheringen verzorgt Qutec nu ook kortere plaatsingen en speelt zo in op de flexibele ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. In samenwerking met Payper, een professionele backoffice organisatie, verbreedt Qutec het dienstenpakket aanzienlijk en worden backoffice en payroll verder geprofessionaliseerd.

Trends

Na een aantal jaren krimp trekt de detacheringsmarkt weer behoorlijk aan. En dat is niet voor niets. De vijf belangrijkste trends zijn: 1) een aantrekkende markt, 2) vraag naar specialisten, 3) Wet DBA zorgt voor onzekerheid bij werkgevers en een grotere vraag naar detacheringsovereenkomsten, 4) behoefte aan flexibele inzet en 5) minder vaste contracten door de Wet Werk en Zekerheid (WWZ).  Directeur Erik van Luttikhuizen besluit vanwege de groei zijn diensten daarom uit te breiden met nog meer flexibiliteit op maat.  Door samenwerking met het beursgenoteerde Payper wordt de backoffice en payroll service nu uitbesteed. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor de projectmanagers om nog sneller in te kunnen spelen op de invulling van vacatures. Van Luttikhuizen merkt dat de samenwerking met vaste opdrachtgevers hierdoor intensiveert.

Ook voor medewerkers biedt de nieuwe samenwerking veel voordelen. Qutec is in staat hen langer te voorzien van afwisselend werk bij verschillende opdrachtgevers of juist uitzicht te bieden op overname bij de opdrachtgever in de vorm van een vast contract. Ook de arbeidsvoorwaarden verbeteren door de samenwerking met Payper: collectieve voordelen op het gebied van verzekeringen, pensioenen, 24/7 toegang tot het personeelsdossier, een keur aan CAO specialisten en juridische ondersteuning.

FUNCTIEOMSCHRIJVING
FUNCTIE-EISEN