Service Monteur

Vanuit huis rijd je naar de klant. Je hebt vandaag weer een aantal storingen/ reparaties en onderhoudswerkzaamheden te verrichten. En dit bij verschillende klanten van een speelgoedfabriek tot een internationale klant in de voedselindustrie.
Zo blijft je dag afwisselend en ben jij de schakel tussen de machine en de klant. Nadat je de eerste klant op weg hebt geholpen rijd je door naar de volgende klant. Je bent zowel mechanisch als elektrisch bezig met het in bedrijfstellen van een nieuwe machine. De klant is hartstikke blij met zijn nieuwe machine. Aan het einde van de dag moet je nog langs één klant om een complex probleem op te lossen in de verpakkingsmachine. De technische dienst daar komt er niet uit. Zodra je binnenloopt weet je een oplossing aan te dragen die ervoor kan zorgdragen dat de machine weer naar behoren werkt. Je hebt hier enkele onderdelen voor nodig dus deze bestel je ter plekke op je tablet zodat je zo snel mogelijk het probleem kan verhelpen. Voordat je naar huis rijdt werk je de administratie van die dag even weg in de auto. Voor morgen staat er een storingsdienst op de planning waar je 24 uur bereikbaar moet zijn voor de klant. Je sluit de dag af en bereid je voor op de komende dagen.

Chef- monteur WTB installaties

Je begint de dag met het begeleiden en aansturen van de monteurs. Je neemt de planning van die dag door en de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Zelf besluit je om de deadline te halen ook nog wat montagewerkzaamheden uit te voeren alvorens je een rapportage aan de projectleider geeft. Op één van de projecten zijn er nog wat materialen nodig, je zorgt ervoor dat deze op de werkplek komen. Je maakt een rondje in de werkplaats om te kijken of alles via de kwaliteitsnormen uitgevoerd wordt. Verder zie je erop toe dat de werkplek geordend en netjes blijft. Als het rondje erop zit ga je terug naar je eigen werkplek waar je jouw werk controleert, test en meet. Fijn dat is allemaal in orde. Je sluit de dag af met wat administratieve omtrent de verschillende projecten. Zo is er wat meerwerk ontstaan en zijn de uren iets opgelopen.

Leidinggevend monteur elektrotechniek

Jij bent medeverantwoordelijk voor de afdeling Projectrealisatie. Als leidinggevend monteur voer je zelf montagewerkzaamheden uit en zorg je ervoor dat je jouw eigen werk ook controleert, test en meet. Voldoet het aan de normen voor het juist gebruiken van PBM’s. Door orde en netheid op je werkplek te creëren, geef jij het juiste voorbeeld aan je collega’s. Je zorgt ervoor dat je het benodigde materiaal voor jouw project op de werkplek hebt. Je voert de montagewerkzaamheden uit op basis van de kwaliteitsprocedures die er gelden. Als je jouw administratie hebt bijgewerkt, loop je naar de projectleider om een rapportage te geven over de voortgang van jouw projecten. Wanneer dit is afgerond staat er nog een korte training die je geeft aan de inleenkrachten. En sluit je de dag af met een tevreden gevoel.

Tekenaar/ BIM Modelleur

Op de afdeling realisatie ben jij verantwoordelijk voor de engineering en het tekenwerk in Revit (StabiCAD). Met de projectleider neem jij het ontwerp door en stel je een pakket werktekeningen samen voor de uitvoering. Met de Chef- Monteur bespreek je vervolgens uit welke componenten het revisiepakket moet bestaan. Voor een grote opdracht van technische ruimtes, moet je meerdere tekeningen uitwerken zoals een werktekening, principeschema, maatvoering, doorsnede en detailtekening. Als je hiermee klaar bent zorg je ervoor dat je deze bij de juiste collega ter inzage neerlegt. Je hebt nog een tekening liggen van een ander project die je controleert en zo nodig aanvult. Als laatste opdracht bekijk je een tekening en analyseert deze. Je komt een knelpunt tegen in de voortgang van het project en zorgt dat je dit gelijk door communiceert aan de werkvoorbereider of projectleider.

Ploegenmonteur

Je dag start met onderhoudswerkzaamheden die je moet plegen op een elektrotechnische installatie. Daarnaast kijk je even bij de andere mechanische installatie waarbij je ziet dat er wat revisiewerkzaamheden zitten aan te komen. Dit communiceer je met de klant en je collega. De benodigde onderdelen, motoren en pompen moeten besteld worden zodat je deze week de werkzaamheden kan uitvoeren. Als dit is afgerond rijd je in de bus richting één van de grootste klanten binnen de geautomatiseerde besturingstechniek. Hier analyseer je waar er een storing zit en verhelp je deze aan een productiemachine. Als laatste die dag heb je een inspectie gepland staan en verricht je nog wat metingen zoals spanning, inductie en weerstand.

Allround Loodgieter

De dag wordt gestart met een briefing op kantoor met jouw collega’s en een bak koffie. Voor jou is duidelijk welk project je vandaag mag doen. Er is een groot project binnen de particuliere woningbouw aangenomen. Hierbij zal jij verantwoordelijk zijn voor het repareren en vervangen van kranen, toiletten, radiatoren en CV- leidingen. Voor morgen staat er een mooi project in Apeldoorn op de planning waarbij je met een aantal collega’s samenwerkt om rioleringen aan te leggen en oude te vervangen. Afwisselend werk maakt het dat je elke dag weer met enthousiasme naar je werk kan gaan. Natuurlijk is de lach op het gezicht van de particulier het mooiste. Je krijgt zelfs voor het harde werken een kopje koffie aangeboden. Je taak voor vandaag zit erop en je vertrekt met een gerust en voldaan hart naar huis.

Service Monteur Deuren

Je bekijkt de planning van de dag op je mobiel en ziet dat je naar een klant in Hilversum moet. Het gaat om het monteren en installeren van nieuwe industriële deuren. Hiervoor heb je een aantal onderdelen nodig en rijd dus eerst richting de zaak om de benodigde materialen op te halen. Op plaats van bestemming zorg je samen met je collega’s ervoor dat je de deuren op de juiste plek krijgt. Je geeft deskundig advies aan de klant om een onderhoudscontract te nemen zodat er altijd preventief en planmatig onderhoud uitgevoerd kan worden. Je stapt net weer in de auto als je een telefoontje krijgt van de planning. Er is een storing opgetreden in de inbraakdeuren van een grote klant. Je rijdt er heen en analyseert en verhelpt de storing ter plekke. Je maakt je klaar om naar huis te gaan en te eten. Wel blijf je deze week paraat voor de storingen die binnen kunnen komen. Jij hebt deze week namelijk storingsdienst.

Projectleider

Als verbindende factor van de afdelingen verkoop, het projectbureau, de productie, montage en de opdrachtgever ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden van de projecten van ‘A’ tot ‘Z’. Er zal binnenkort een nieuw project starten waarbij jij als projectleider zal coördineren en begeleiden, zowel technisch als commercieel. Je zorgt ervoor dat er alvast een planning opgesteld wordt zodat je deze straks kan bewaken. Daarnaast zorg je ervoor dat je interne en externe tekenaars/ werkvoorbereiders voorbereid en inlicht wat er verwacht wordt van de werktuigbouwkundige tekeningen. Voor een ander project heb je een overleg gepland staan met de productie- montageleider en de afdeling inkoop zodat alle mogelijke onderdelen goed worden opgepakt. Daarna stap je in je auto om naar een afgerond project te gaan om deze in te meten en op te leveren. Als je je administratie aan het werkwerken bent komt er via de mail nog een klacht binnen en je zorgt ervoor dat deze opgevolgd wordt.

Quality Engineer

Als engineer kwaliteit houd jij je elke dag weer bezig met het signaleren van kwaliteitsproblemen. Je loopt richting een aantal producten die je hebt opgestuurd gekregen van klanten die een klacht hebben ingediend. Je beoordeelt ze op afwijkingen.
Je initieert root cause analyses en implementeert correctieve acties. De telefoon gaat want je hebt een telefonische afspraak staan met een internationaal zusterbedrijf. Het overleg over kwaliteit en verbeterprocessen loopt gemoedelijk. Aan de hand van dit telefoongesprek schrijf jij een aantal bevindingen op. Jij bent de brug tussen de kwaliteit-, productie- en technische afdeling. Ondertussen komt er een collega bij je langs met een vraag je zorgt ervoor dat je jouw ervaring deelt met de kwaliteit collega en stelt voor om een training te plannen m.b.t. kwaliteitsprocedures en/ of methodieken. Dit vinden ze een goed idee. Je wil daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de validatie van nieuwe producten of specificaties. Je krijgt van een collega door dat de manager ziek is en neemt de taken over bij afwezigheid. Als laatste, bel je een leverancier op waar je nog enkele afspraken mee moet maken voor de levering van de onderdelen. Dan is de dag voorbijgevlogen.

Deuren monteur

Je stapt in je bedrijfsbusje om naar de eerste klant te gaan. Jij bent het directe contact en hebt dus een focus liggen op service verlenen. Deze klant heeft een probleem/ storing in zijn garagedeur. Je verhelpt de storing en voert ook nog een reparatie uit omdat je een onderdeel ziet dat lam is. Je geeft de klant het advies om alvast een afspraak te maken voor preventief onderhoud zodat de storingen worden voorkomen. Je stapt weer in je service bus om naar de volgende klant te gaan. Dit is weer een totaal ander type bedrijfsdeur, deze afwisseling maakt je gelukkig. Je checkt je planning op je tablet en ziet dat je over 12 weken precies een storingsdienst hebt staan, wat fijn om de mensen te kunnen helpen.