Service Monteur

Vanuit huis rijd je naar de klant. Je hebt vandaag weer een aantal storingen/ reparaties en onderhoudswerkzaamheden te verrichten. En dit bij verschillende klanten van een speelgoedfabriek tot een internationale klant in de voedselindustrie.
Zo blijft je dag afwisselend en ben jij de schakel tussen de machine en de klant. Nadat je de eerste klant op weg hebt geholpen rijd je door naar de volgende klant. Je bent zowel mechanisch als elektrisch bezig met het in bedrijfstellen van een nieuwe machine. De klant is hartstikke blij met zijn nieuwe machine. Aan het einde van de dag moet je nog langs één klant om een complex probleem op te lossen in de verpakkingsmachine. De technische dienst daar komt er niet uit. Zodra je binnenloopt weet je een oplossing aan te dragen die ervoor kan zorgdragen dat de machine weer naar behoren werkt. Je hebt hier enkele onderdelen voor nodig dus deze bestel je ter plekke op je tablet zodat je zo snel mogelijk het probleem kan verhelpen. Voordat je naar huis rijdt werk je de administratie van die dag even weg in de auto. Voor morgen staat er een storingsdienst op de planning waar je 24 uur bereikbaar moet zijn voor de klant. Je sluit de dag af en bereid je voor op de komende dagen.

Project Engineer

Je komt op kantoor en na het drinken van een kop thee ben jij zover om te beginnen aan een nieuw project. Jij bent verantwoordelijk voor het realiseren hiervan. Je begint met het uitschrijven en tekenen van softwareprogramma’s van de nieuwe opdracht. Je bereid alles goed voor en start alles op. Je moet ondertussen nog een klant terugbellen omdat jij als contactpersoon de klant op de hoogte stelt van de vordering van het project. Daarnaast los je een storing op afstand op. Als je dat hebt gedaan ga je verder met het uitschrijven van de nieuwe opdracht. Als je dit hebt uitgewerkt bespreek je dit met de werkvoorbereider. Met jouw kennis van processen ontwikkel je een aantal automatiseringsoplossingen op naar de wensen en behoeften van de klant. Bovendien ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen waardoor je proactief bezig kan zijn met verbetervoorstellen. Je handelt nog wat administratie af en dan zit deze dag erop. Je bent in je hoofd alweer bezig met de afspraak van morgen, het is een belangrijke internationale klant.

Mechatronica Monteur

Onze opdrachtgever is een dienstverlener die totaaloplossingen verzorgt voor de specifieke voedselverwerkende industrie. Het is een leuke innovatieve organisatie met een goede marktpositie. Als Mechatronica Monteur ben je verantwoordelijk voor het mechanische vlak als de bekabeling van de machine en de softwarematige kant. Heb jij affiniteit met zowel mechanica als elektrotechniek? Dan is dit echt iets voor jou!

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
• Het bekabelen van machines;
• Service en onderhoud plegen;
• Het softwarematig configureren van de machine (delen);
• Het zelfstandig oplossen van storingen.

Engineer Industriële Automatisering

De wereld van de procestechniek. Jij checkt of de processen kwalitatief en kwantitatief voldoen aan gestelde procestechnologische ARBO-, en milieueisen. Onderdeel van de technische dienst en de wetenschapper achter de machines die worden gebruikt om kartonnen te produceren. Verantwoordelijk voor nieuwe besturingssystemen, van ontwerpfase tot implementatie ontwerp, storingen en onderhoud, jij bent van alle markten thuis. Het up- to- date houden van de systemen behoort tot jouw verantwoordelijkheid.

Teamleider Assemblage

In jouw leidinggevende functie help je dagelijks de afdeling Assemblage. Van ontwerpen tot de installatie zelf of de service die je moet bieden. Jij kan je technische kennis en vaardigheden in praktijk brengen en bent een echte teamplayer. Voor het optimaal functioneren van je team ben je constant bezig met een juiste en tijdige planning maken, aansturing en coaching van de medewerker. Kwaliteit en kwantiteit zijn daarbij belangrijke aspecten. Door middel van het Lean/5S-principe behaal je het gewenste resultaat. Yes het is vandaag weer gelukt! Wel kwam je nog een aantal puntjes tegen die je binnen de afdelingen wenst te verbeteren, dit rapporteer je aan de Manager Assembly.

Revisiemonteur

Je begint aan een nieuwe dag in de werkplaats. Na het kopje koffie dat je hebt gedronken, ga je aan de slag. Je begint met het laden en lossen van de complete machines en machinedelen die zijn binnengekomen. Je pakt 1 van de dozen waarvan jij weet dat dit jouw project wordt van deze week. Je haalt de machine eruit maakt hem schoon, reviseert hem en controleert hem op alle belangrijke technische aspecten. Hoppa, eerste opdracht voltooid. Er staat weer een nieuw project te wachten waarbij je de verschillende machinedelen tot 1 complete machine mag samenbouwen. Hierbij houd je de machinegegevens, urenverantwoording en het onderdelenverbruik goed in de gaten. Je bent je bewust van de kwaliteit die in de uitvoering van de werkzaamheden zit. Is het al zo laat? Je vindt het belangrijk om resultaatgericht te werken en neemt de beslissing om het niet af te raffelen maar de machine volgens klantspecificaties/ tekeningen nogmaals door te lopen morgen alvorens je dit project oplevert. Daardoor haal je nog meer uit jezelf en kun je goed werk leveren. Met een tevreden gevoel sluit je de dag af, hard gewerkt!

Hoofd bedrijfsbureau

Als hoofd van het bedrijfsbureau begin jij je dag met het informeren van de interne organisatie over de voortgang en impact op andere afdelingen in het team. Na het overleg maak je een nieuw plan met kwalitatieve en kwantitatieve doelen en verbeteractiviteiten. Hierbij weet je hoe het plan uitgevoerd moet worden en monitor je de voortgang. Hierbij stuur je de capaciteit met betrekking tot calculatie en engineering aan. Je zet een klantaanvraag die je zojuist hebt binnengekregen, samen met het team, om in een technische offerte. Je zoekt hierbij de juiste balans tussen kwaliteit, prijsopgaven en de doorlooptijd. Jij bent hier namelijk eindverantwoordelijk voor. Je sluit de dag af met een gesprek waarbij je het over de ontwikkelingen hebt als organisatie zijnde.

Chefmonteur

Er is weer een nieuwe dag aangebroken om een gecompliceerd project compleet bedrijfsklaar op te leveren. Hierbij geef je dagelijks leiding aan een groep van meer dan 8 medewerkers. Je rapporteert aan de projectleider of het project van volgende week binnen de gestelde tijd en conform de taakstellende begroting, (veiligheids-) voorschriften en KAM- procedures kan worden afgerond. Het is enorm druk waardoor je zelf vandaag ook een installatie dient te monteren. Wanneer je dit hebt afgerond controleer je de installatie op de goede werking en (opgestelde) meer-/ minderwerk opgaven. Voor vandaag voer je nog wat administratieve taken uit en ben je verantwoordelijk voor de projectrelevante registraties en de documentatie.

Commercieel Manager

Je komt net uit de MT- vergadering, Je deelt de commerciële strategie en doelstellingen van het bedrijf met de accountmanagers en het bedrijfsbureau. Die zullen hier uitvoering aan geven. Je streeft ernaar om de producten en diensten een goede marktpositie te geven en onderhoud hier de duurzame klantrelaties. Je gaat aan de slag met een aantal marketingactiviteiten die in lijn staan met het sales- en marketingplan. Wekelijks zorg je ervoor dat er nieuwe en lopende projecten goed zijn gerapporteerd. Je hoort dat er een aantal accountmanagers wat sturing nodig hebben aan de inzet, ontwikkeling en betrokkenheid, dit pak je met alle liefde op. Je stimuleert en coacht de medewerkers bij het invullen van hun functie zodat je als team uiteindelijk tot een mooi resultaat kan komen. Na een beoordelingsgesprek die je hebt gehad met één van de accountmanagers sluit je de dag af.

Hoofd Technische Dienst

Voor onze opdrachtgever, zijn wij ter versterking van het technische dienst team op zoek naar een ervaren en commerciële Hoofd Technische Dienst. Kun jij leidinggeven? Ben jij representatief, klantvriendelijk, communicatief vaardig en op zoek naar een technische uitdaging waarbij je organisatorisch sterk moet zijn, lees dan snel verder!

De werkzaamheden zijn o.a.:
• Het aansturen van de technische dienst, 4 servicemonteurs en waar nodig meewerken in de buitendienst;
• Het direct contact onderhouden met klanten en fabrikanten;
• Het verhelpen van storingen;
• Het opstellen en aansluiten van nieuwe toestellen;
• Calculatie en werkvoorbereiding voor het aanpassen en ombouwen van bestaande toestellen;
• Planning onderhoud maken;
• Het beheren en aansturen van onderhoudscontracten;
• Het afnemen van nieuwgebouwde toestellen direct bij de fabrikant;
• Het uitwerken en analyseren van de schriftelijke rapportages;
• Het uitwerken van opstellingen in een tekenprogramma;
• Mede- verantwoordelijk voor het continue verbeteren van prestaties, kosten en werkwijzen.