Engineer Werktuigbouwkundige Installaties

Jij bent de ontwerper van de werktuigbouwkunde installaties. Je bent blij dat je elke dag weer een bijdrage kan leveren aan een veilige en comfortabele leef- en werkomgeving. Jouw goede ontwerpen delen hierin mee. Je gaat verder met het onderzoeken en ontwikkelen van de installatieconcepten die zijn bedacht door jou en je collega. Om dit te kunnen doen neem je contact op met de opdrachtgever en eventuele architect om het een en ander af te stemmen. Fijn dat de specifieke vraag duidelijk is. Je ontwerpt de lay-out, maakt de berekeningen en legt dit vast in het 3D model. Daarna stuur je het door ter goedkeuring. Er liggen nog meer opdrachten te wachten waar je morgen gelijk weer mee aan de slag kan.

Manager Productie

Je komt binnen op de zaak waar jij vandaag weer de coördinerende rol van operationele middelen mag vertolken. Je zorgt ervoor dat de middelen zoals componenten, mensen, machines en tijd maximaal gebalanceerd kunnen worden ingezet en gebruikt. Jij bent de spin in het web en deelt mee in de transitie van productiebedrijf naar volledige engineering. Je werkt samen met andere afdelingen en bent lid van het operations managementteam (OMT). Je begeleid jouw team waar nodig en zorgt voor een opgestelde planning inclusief rapportage naar de stakeholders. Je zorgt voor een scenarioplanning en oefent invloed uit op beleid, structuren en processen. Waarbij je de factoren efficiëntie, effectiviteit kwaliteit en kwantiteit goed in de gaten houdt. Je bespreekt de voortgang met de projectmanagers en houd je bezig met de versteviging van de samenwerking met engineering, het moederbedrijf en de Russische licentiepartner. Jij bent het eerste aanspreekpunt bij het initiëren, opstarten, structureren en inbedden van nieuwe operationele projecten. De interne rapportages neem je mee naar de board om ze op de hoogte te houden.

Plaatlaser Operator

Je bent een nieuw project begonnen op de plaatwerkafdeling. Je bent bezig met een aantal plaatwerkdelen. Je snijdt deze op maat en verzamelt deze order op de hoek van jouw werkplaats. Als deze zijn gemaakt zorg jij ervoor dat de snijkwaliteit goed is. En stuur je de gemaakt order door. Het is tijd om de lasersnijmachine en kantpersbank te onderhouden. Je zorgt dat je een planning voor jezelf maakt voor de volgende dag zodat je de juiste prioriteiten stelt ten aanzien van de productievolgorde.

Buislaser Operator

Vol passie en drive begin je aan een nieuwe werkdag. Je start een nieuw project waarbij je je verantwoordelijk voelt voor zowel product als machine. Je maakt een snijprogramma (nesting) voor de producten die gesneden moeten worden. Je stelt en bedient de (buis) lasersnijmachine helemaal zelf. Als het product klaar is bekijk je de kwaliteit, maatvoering en of het aantal producten klopt. Zo bewaak je je eigen werk. De machine is tijdens de werkzaamheden vies geworden en zorgt dat deze weer mooi schoon is. Je ruimt je werkplek een beetje op, omdat je veiligheid en orde rondom de machine en het machinepark belangrijk vindt. Als dit klaar is ga je naar het magazijn waar je het een en ander moet inboeken zodat je het overzicht houdt.
De dag is voorbijgevlogen en je gaat met een voldaan gevoel naar huis.

Lead Engineer

De schakel tussen probleem en oplossing zijn is wat jij graag elke dag doet. Als je op werk aankomt ben jij bezig met een hoog niveau engineeren. Er is een project waarbij jij bepaalt welk concept wordt gekozen. De hoofdlijnen zet je op papier. Je zet daarna de gehele constructie op vanuit concept. Hierbij houdt je rekening met de kwaliteit, kosten, maakbaarheid, veiligheid en doorlooptijd. Je maakt van dit ene nieuwe product een massaproductie. Wanneer alles op papier staat zorg je ervoor dat alles in een planning wordt neergezet en bewaakt deze. Jij bent verantwoordelijk voor de input die jouw projectteam geeft. Als je dit hebt uitgezet pak je er een ander project bij waar je nog een aantal onderdelen voor dient in te kopen. Als dit is afgerond stop je alles in het technisch dossier. Voor een laatste project waar je mee bezig bent maak en controleer je de technische berekeningen. Je communiceert met de klant en toeleveranciers en voert nog wat 2e-lijns acquisitie uit. Dan zit de dag er alweer op en vertrek je met een voldaan gevoel naar huis.

Technisch tekenaar/constructeur

De dag is aangebroken en als tekenaar ben je bezig met het uittekenen en construeren van hijsmiddelen. Met behulp van Solidworks ontwerp en bereken jij de beste middelen voor de klanten. Zelfstandig ga je aan de slag en zorg je ervoor dat de berekeningen worden uitgewerkt in detail- en werktekeningen. Daarna loop je naar een collega waarbij je samen voor de inkoop van de materialen zorgt. Na een kop koffie loop je weer terug naar je eigen bureau waar nog genoeg opdrachten klaarliggen om te tekenen/ construeren. Jouw ervaring in de praktijk helpt hier enorm bij.

HiCad 3D Tekenaar

De combinatie van tekenaar/ werkvoorbereider maakt jou dag uitdagend en veelzijdig. Je begint met het uitwerken en productie voorbereiden van de projecten. Daarna loop je naar de productie waar je het overleg zoekt met jouw collega’s en waar nodig aansturing geeft in het proces. De directie heeft om ondersteuning gevraagd en die wil jij maar al te graag geven. Of het nu het verrichten van projectvoorbereiding is of de communicatie met klanten, leveranciers en medewerkers. Jij bent het eerstelijns aanspreekpunt. Je probeert voor het einde van de dag alvast een start te maken met een nieuw project waarbij je alvast met behulp van HiCad een tekening maakt.

Tekla Tekenaar/ Constructeur

Als specialist ben je elke dag in de tekenkamer of op de rekenafdeling te vinden. Je begint met het modelleren in Tekla 3D (invoeren en aansluiten) van staalconstructies aan de hand van informatie die je krijgt van je collega’s. Daarnaast vind je het leuk om hierbij de behorende ontwerp- en hoofdberekeningen te maken en tevens in detailberekeningen door te voeren.

Service Monteur

Vanuit huis rijd je naar de klant. Je hebt vandaag weer een aantal storingen/ reparaties en onderhoudswerkzaamheden te verrichten. En dit bij verschillende klanten van een speelgoedfabriek tot een internationale klant in de voedselindustrie.
Zo blijft je dag afwisselend en ben jij de schakel tussen de machine en de klant. Nadat je de eerste klant op weg hebt geholpen rijd je door naar de volgende klant. Je bent zowel mechanisch als elektrisch bezig met het in bedrijfstellen van een nieuwe machine. De klant is hartstikke blij met zijn nieuwe machine. Aan het einde van de dag moet je nog langs één klant om een complex probleem op te lossen in de verpakkingsmachine. De technische dienst daar komt er niet uit. Zodra je binnenloopt weet je een oplossing aan te dragen die ervoor kan zorgdragen dat de machine weer naar behoren werkt. Je hebt hier enkele onderdelen voor nodig dus deze bestel je ter plekke op je tablet zodat je zo snel mogelijk het probleem kan verhelpen. Voordat je naar huis rijdt werk je de administratie van die dag even weg in de auto. Voor morgen staat er een storingsdienst op de planning waar je 24 uur bereikbaar moet zijn voor de klant. Je sluit de dag af en bereid je voor op de komende dagen.

Chef- monteur WTB installaties

Je begint de dag met het begeleiden en aansturen van de monteurs. Je neemt de planning van die dag door en de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Zelf besluit je om de deadline te halen ook nog wat montagewerkzaamheden uit te voeren alvorens je een rapportage aan de projectleider geeft. Op één van de projecten zijn er nog wat materialen nodig, je zorgt ervoor dat deze op de werkplek komen. Je maakt een rondje in de werkplaats om te kijken of alles via de kwaliteitsnormen uitgevoerd wordt. Verder zie je erop toe dat de werkplek geordend en netjes blijft. Als het rondje erop zit ga je terug naar je eigen werkplek waar je jouw werk controleert, test en meet. Fijn dat is allemaal in orde. Je sluit de dag af met wat administratieve omtrent de verschillende projecten. Zo is er wat meerwerk ontstaan en zijn de uren iets opgelopen.